• Home
  • Vereniging
  • Over de LKN
De Labrador Kring Nederland is opgericht op 1 november 2009 en is voortgekomen uit de Stichting Kring voor Vrienden en Fokkers van de Labrador Retriever, kortweg de “Fokkerskring”.
Nu de ledenraad van de Raad van Beheer besloten heeft dat er meerdere rasverenigingen per ras worden erkend is dit het moment om na ruim 12 jaar de fokkerskring te transformeren in een vereniging die ook alle privileges van een erkende rasvereniging heeft.
 
Wat beogen wij?
Wij proberen het creatieve proces van fokken te stimuleren door het uitwisselen van gegevens (gezondheid, karakter, werkeigenschappen en schoonheidsresultaten)
 
De verantwoordelijkheid van het fokproduct ligt geheel bij de desbetreffende fokker; onze bedoeling is louter informerend te werken.
 
Wij delen deze informatie met elke geïnteresseerde; zowel de fokker, de labradoreigenaar, de pupkoper en de leek, willen we met hun specifieke problemen te woord staan.
 
Wij moedigen internationale samenwerking aan; contacten leggen, informatie delen om zo de eigenschappen van ons ras te behouden.
 
Wij willen het behoud van de ‘retrievereigenschappen’ van labradors stimuleren, naast het streven naar een goede gezonde hond.
 
Wat doen wij?
Informatie verspreiden we vooral via onze site en de nieuwsbrieven aan leden.
 
De pupinfo heeft voor ons een hoge prioriteit. Zowel naar de fokker als naar de pupkoper toe. Fokkers kunnen hun pups voor plaatsing op onze site aanmelden. Voorwaarde is, dat beide ouderdieren onderzocht zijn op erfelijke gebreken (heupdysplasie (HD), elleboogdysplasie (ED), progressieve retina atrofie (PRA), cataract (CAT) en retinadysplasie (RD)). Wij geven geen waardeoordeel over de pups, maar we willen elke zichzelf respecterende fokker stimuleren de lat zo hoog mogelijk te leggen en de standaard van het ras zo optimaal mogelijk te benaderen (zowel schoonheid als retrievereigenschappen) De aspirant pupkoper kan informatie over pups aanvragen bij Yvonne Bugel-Jansen van de commissie Fokkerij en Gezondheid, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Verder organiseren wij regelmatig evenementen zoals onze jaarlijkse Kampioensclubmatch, clubdag en verder interessante workshops en/of lezingen. Ook hebben we een -voor leden gratis- dekreuenlijst en lijst met dek- en geboorteberichten op onze website.
 
Nieuwgierig geworden?
Kijk gerust eens rond op deze website Of nog beter, vul het inschrijfformulier op de site in en wordt ook lid van de Labrador Kring Nederland.