• Home
  • Fokkerij
  • Doelstelling
 

De Commissie Fokkerij en Gezondheid heeft als doel, samen met de fokkers en liefhebbers van Labradors de gezondheid van het ras te "bewaken".
 
Wij streven er naar ons ras in stand te houden waarvoor het in de loop der jaren werd gefokt.  Een mooie jachthond, gezond, sterk, en een prettig karakter met een sterke will to please, waar je heerlijke wandelingen mee kunt maken, en thuis bovendien een heerlijke, rustige gezinshond. Dat is wat we allemaal graag willen, maar daarvoor zullen we moeten toezien op de dieren waarmee gefokt worden. Er zijn regels nodig. En fokkers, maar ook pupkopers, hebben zich hieraan te houden, om erfelijke aandoeningen zoveel mogelijk buiten de deur te houden. En om het welzijn van de ouderdieren, pups en de andere honden te waarborgen.  Alleen door hierin samen te werken, en eerlijk te zijn over onze honden, kunnen we hier verder mee komen.  De Commissie Fokkerij en Gezondheid probeert in goed overleg met fokkers van de LKN deze regels te handhaven en tevens een vraagbaak te zijn voor hen die daar behoefte aan hebben, als het gaat om de gezondheid van de Labrador.
 
Ook willen we een helpende hand bieden aan mensen die op zoek zijn naar een pup. Je kunt bij de Commissie Fokkerij en Gezondheid terecht met al je vragen als je op zoek bent naar een pup. Waar je op moet letten, hoe het precies zit met gezondheidsuitslagen, waarom een pup een stamboom hoort te hebben. Maar ook wat je van een goede fokker kunt verwachten, en juist ook wat je bij een minder goede fokker kunt verwachten... Je kunt het allemaal te weten komen via de commissieleden.
 
Wij verzorgen de dek- en geboorteberichten binnen de LKN, zien erop toe dat ouderdieren in bezit zijn van de vereiste gezondheidsuitslagen, en staan open voor vragen. Ook kun je bij ons terecht als je op zoek bent naar een volwassen hond, of als je een nieuwe baas zoekt voor een volwassen hond.
 
Daarnaast is ons doel een of meerdere keren per jaar iets te organiseren  voor zowel de fokkers als de "gewone" liefhebbers. Leden van de Labrador Kring Nederland hebben altijd voorrang en korting  bij alle evenementen.  Zoals een workshop Fokkerij , een Puppydag, de Clubdag Fokkerij of andere leuke, leerzame, kleine evenementen. Zodra er weer definitief wat in de planning is lees je dit op de website.
 
Wij staan je (ook als je geen lid bent) graag te woord als je vragen hebt over ons mooie ras!
Kijk voor de contactpersonen van deze commissie onder het kopje CONTACT.